torsdag 23 februari 2012

MARÄNGTÅRTA



 

Ingredienser

Maräng
4 äggvitor
2½ dl socker
5 dl vårgårdaris (ris puffar)

Chokladkräm
1 dl mjölk
2 msk mjöl
2 msk kakao
2 äggulor

50 g margarin
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

3 dl vispgrädde
 
|
 

Gör så här

Gärna varmluftsugn!
150 C°

Maräng
Vispa äggvitor till ett hårt skum. Blanda i socker och vispa lite till. Häll i rispuffarna.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna och grädde i 30-40 minuter, beroende på om du vill ha en något segare maräng eller hårdare.
Gärna varmluftsugn!

Chokladkrämen
Blanda mjölk, sikta ner mjöl, kakao och häll i gulor i en kastrull och rör tills krämen tjocknar. Låt svalna något och rör i margarin, florsocker och vaniljsocker.

Vispa vispgrädden!

Dela marängen på mitten i ungefär lika stora delar. Lägg ett lager med chokladkräm över ena delen av marängen och ett lager med vispgrädde på chokladkrämen. Lägg över andra halvan av marängen på!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar